Ohranjanje jutrišnjega dne s pomočjo sončne energije

Ohranjanje jutrišnjega dne s pomočjo sončne energije

Prihodnost pripada sončni energiji. Vsakoletno nam zagotovi približno 10.000-krat večjo količino energije, kot jo človeštvo potrebuje. Tega ogromnega potenciala energije sicer ni mogoče v celoti izkoristiti, a lahko imamo, s fotovoltaičnimi sistemi, vsi od njega korist. Vse višja sistemska napetost sodobnih fotovoltaičnih sistemov pa zahteva tudi zmogljivejše kable in komponente. LAPP se je na tem področju uveljavil kot vodilni ponudnik inovativnih in kakovostnih rešitev na področju solarnih kablov in konektorjev.

 

Vse iz enega vira Osebni kontakt Globalna prisotnost Logistična učinkovitost
LAPP ponuja vse kar potrebujete za povezavo fotovoltaičnih sistemov med seboj in na omrežje. Naši strokovnjaki bodo sodelovali z vami za razvoj najboljše možne rešitve za vaše zahteve. Naša globalnost nam omogoča podporo vašega projekta na najboljši možen način - pravočasno iz z poznavanjem lokalnih pogojev. Naše inovativne rešitve zagotavljajo ultimativno fleksibilnost pri izpolnjevanju vaših zahtev.

 

LAPP Izdelki za fotovoltaične sisteme

Portfelj izdelkov

Kontakt

Izvedite več o našem portfelju izdelkov za fotovoltaične sisteme in odkrijte širok razpon ponujenih možnosti. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali kako planirati in implemenitrati vaše fotovoltaične kabelske povezave. 
Prenesite Solar letak Kontaktirajte naše strokovnjake

 

1. Solar kabli

Standardi: EN 50618 / HD 60364-5-52 / IEC 62930 / H1Z2Z2-K / UL 854

2. Nizkonapetostni kabli

Baker

  • NYY
  • (N)YY
  • RV-k
  • RZ1-k
  • CU-XLPE-SWA-PVC
  • CU-XLPE-LSZH-SWA-LSZH

Aluminij

  • NAYY
  • (N)AYY
  • RV-AI
  • XZ1(S) AI

Standardi: IEC 60502.1 / IEC 60228 / HD603 / BS 5467 / BS  6724 / VDE0276-603

 

3. Srednjenapetostni kabli

Baker

Aluminij

Standardi: IEC 60502.2 / IEC 60228 / HD620 / BS 7870 / BS 7835 / BS 6622 / VDE 0276-620

 

4. in 5. Optični in podatkovni kabli

Standardi: IEC 60794-1 / IEC 60793-2 / ISO/IEC 11801 / EN50173-1

 

7. in 8. Kabelske uvodnice in konektorji

 

9. Zaščita in označevanje kablov, orodje in pribor

Zaščita Označevanje solarnih kablov Orodja

 

Na varni strani: norme in standardi za solarno industrijo

Standardi predstavljajo smernice za proizvajalce, monterje in inšpektorate, za zagotovitev varne, uničikovite in zanesljive dobave električne energije iz strani fotovoltaičnih sistemov. Solarne rešitve podjetja LAPP te standarde izpoljujejo. Pregled ključnih standardov predstavljamo spodaj.

VDE (Verband der Elektrotechnik, Elektronik und Informationstechnik)

IEC (International Electrotechnical Commission)

BS (British Standard)

VDE je nemško združenje, ki razvija standarde in smernice za električne in elektronske izdelke. VDE standardi pokrivajo različne vidike solarne tehnologije, vključno z varnostjo, zmogljivostjo in namestitvijo fotovoltaičnih sistemov. Globalna neprofitna komisija deluje v več kot 170 državah in razvija mednarodne standarde za elektriko, elektroniko in sorodne tehnologije. Standardi IEC za solarno tehnologijo vključujejo smernice za fotonapetostne module, pretvornike, merjenje moči, namestitev, varnost in več. Nacionalni organ za standardizacijo v Veliki Britaniji je bil prvi te vrste na svetu. Njihovi standardi vključujejo smernice za različne vidike solarne tehnologije, ki so lahko podobne standardom IEC, lahko pa vsebujejo tudi posebne zahteve za trg Združenega kraljestva.

KONTAKTIRAJTE NAS

Pošljite nam E-mail ali pa nas pokličite na +386 2 42 13 550