Dostava in vračila

Spodnje informacije predstavljajo le del vseh informacij s področja dobave in vračil. Za vse informacije prosim preverite celotne pogoje poslovanja s klikom tukaj.

 

  1. Minimalno naročilo: Minimalna vrednost naročila znaša 50 EUR neto brez DDV. Za naročila manjše neto vrednosti od navedene minimalne vrednosti obračunamo pavšalni strošek obdelave naročila v višini 25 EUR.

 

  1. Poštnina: Minimalna vrednost posamezne dostave blaga na območju Slovenije brez stroškov dostave za kupca znaša vsaj 400 EUR neto. Za dostavo blaga na območju Slovenije, ki ne dosega zgoraj navedene minimalne vrednosti posamezne dostave blaga, se zaračunava pavšalne stroške poštnine in pakiranja v višini 5,99 EUR na pošiljko. Če kupec želi poseben način dostave pošiljke (npr. hitra/ekspresna/pošiljka z garancijo), sam prevzame stroške tovrstnega pošiljanja. Morebitne dodatne stroške zaradi kupčeve odklonitve razkladanja pošiljke nosi kupec. Če kupec sam prevzame blago v našem skladišču, transportnih stroškov ne zaračunavamo.

 

  1. Dobavni roki: Dobavni roki so odvisni od naročenih izdelkov in so sporočeni stranki po prejemu in pregledu njenega naročila. Dejanski dobavni rok prične teči šele po končni določitvi vseh podrobnosti v zvezi z naročilom in dobavo ob naši potrditvi naročila. Predpogoj za izvedbo dobave so pravočasno posredovani odgovori kupca na naša vprašanja, pravočasno posredovanje vseh zahtevanih oz. potrebnih skic in gradiv ter delov, ki jih je potrebno zagotoviti ter pridobitev vseh morebitnih potrebnih dovoljenj, sicer se rok dobave ustrezno podaljša. Prizadevamo si, da se po najboljših močeh držimo terminov in rokov, ki jih navedemo v potrditvi naročila. Termini in roki, ki so navedeni v potrditvi naročila, predstavljajo predvideni rok dobave, ne odražajo pa točno določenega dneva dobave.

 

  1. Reklamacije: Dokazno breme, da je bila pomanjkljivost oz. stvarna napaka prisotna že ob prevzemu naročenega blaga, nosi kupec. Jamstvo za dobavljeno blago je 6 mesecev. Predpogoj za jamstveni zahtevek je vselej takojšnja reklamacija v skladu s splošnimi pogoji poslovanja in takojšnji pregled ter kontrola blaga ob dobavi. Reklamacija se poda obvezno v pisni obliki in mora vsebovati natančen opis pomanjkljivosti. V primeru pravočasno podane reklamacije lahko kupec zahteva odpravo pomanjkljivosti (izboljšava ali zamenjava). Če sta neuspešna dva poskusa odprave pomanjkljivosti (neuspešna naknadna izpolnitev), če odpravo pomanjkljivosti zavrnemo ali pa je odprava tehnično neizvedljiva in finančno nesorazmerna, lahko kupec zahteva znižanje cene ali zamenjavo.

 

  1. Vračila: Če se zaradi poslovne ustrežljivosti odločimo, da bomo prevzeli vrnjeno blago, si pridržujemo pravico do obračuna stroškov v višini 25 % vrednosti blaga, vendar minimalno vsaj v vrednosti 50 EUR. O prevzemu vrnjenega blaga se je treba z nami predhodno uskladiti.

 

Izvedba prevzema je odvisna od naslednjih kriterijev:

  • ali je bil proizvod kupljen pri nas;
  • izhajajoč iz datuma dobave proizvod ne sme biti starejši od 6 mesecev;
  • predmet vračila mora biti nepoškodovan, funkcionalen in originalno zapakiran artikel iz našega kataloga v standardni embalaži ali dolžini;

Vračilo proizvodov iz sortimenta EPIC in artiklov nestandardnih dolžin ali artiklov izdelanih po naročilu, je praviloma izključeno. Po odobritvi sprejema vračila z naše strani v obliki pisne potrditve, kupec odpremi blago za vračilo po predhodni napovedi in na lastne stroške. Nenapovedanih vračil ne sprejemamo in jih vračamo na stroške kupca.

KONTAKTIRAJTE NAS

Pošljite nam E-mail ali pa nas pokličite na +386 2 42 13 550